A hélium palack szórakozásra is jó, de vigyázni kell vele!

Vállalkozó vagyok, többek között gipszkartonozással is foglalkozom. Van egy fiatal szakemberekből és segédmunkásokból álló csapatom, akikkel nagyon szeretek dolgozni, mivel mindig jó a hangulat, de sajnos előfordul, hogy túllőnek a célon. Így történt, hogy nekem kellett utánajárnom sürgősen, hogy hélium palack honnan szerezhető be gyorsan, hogy ne fulladjon botrányba az építkezés.

Történt ugyanis, hogy egy nagyobb irodaépület gipszkartonozását végeztük éppen, és egyik reggel nekem dolgom volt, csak később tudtam menni, de mondtam a fiúknak, hogy menjenek, dolgozzanak, majd csatlakozom. Mikor végeztem, rögtön mentem is az építkezésre, de amit ott találtam, az egy kicsit letaglózott. Csak néhányan dolgoztak, a többiek a telefonjukat nézegették és a fejüket vakargatták. Rájuk szóltam, hogy ugyan mégis miért nem a dolgukkal foglalkoznak, erre kicsit összerezzentek, mert valószínűleg nem vették észre, hogy jövök, és egyből rájöttem, hogy valami disznóságot csináltak.

Rögtön kérdőre vontam őket, és elmesélték, némi elfojtott röhögés kíséretében, hogy a hegesztő szakember által otthagyott hélium palack volt a főszereplő, amivel remekül elszórakoztatták magukat. Köztudott, hogy ha az ember héliumot szív, magasabb lesz a hangja, ezek a hülyék meg sorban ezt csinálták, amíg végül a palack kifogyott. Most azon tanakodtak, hogy honnan szerezzenek másikat, hogy ne tűnjön fel a hegesztőnek a hiány. Jól leszidtam őket, és elküldtem vissza dolgozni, majd a saját kezembe vettem a dolgot.

hélium palack

Gondoltam magamban, hogy a hélium palack nem egy annyira ritka holmi, csak nem lesz nehéz szerezni egyet valahonnan, mert mindenképpen el szerettem volna kerülni a kellemetlenséget. Végül ráakadtam egy weboldalra, ahonnan kiszállítással is tudtam rendelni, és szerencsére a lerakatuk nem is volt olyan nagyon messze. Mondjuk elég szép nagy területre vállalják a kiszállítást, szóval ha távolabb lettünk volna, az se okozott volna gondot, de így még jobban jártam. Felhívtam őket, és megrendeltem a palackot, kérve őket, hogy minél hamarabb, mert nagyon szükségünk van rá. Másnap meg is érkezett az autó, kifizettem, a vicceskedőkkel pedig felvitettem az emeletre, hogy érezzék a törődést. Mire a hegesztő újra jött, már ott is volt neki az új palack.

Mint kiderült, már amúgy is lassan csere érett volt, a fiúk csak a végét szívták el, de köszönte szépen, és azt is felajánlotta, hogy kifizeti nekem. Persze visszautasítottam, hiszen az én embereim nem bírtak magukkal, de ez jó tanulság volt a számomra, hogy semmivel nem szabad őket egyedül hagyni, mert rögtön megtalálják a módját a saját maguk szórakoztatására. Jelen esetben csak egy hélium palack volt a kár, de legközelebb talán a nagyfeszültségű árammal állnak neki szórakozni, úgyhogy lesz majd még egy-két szavam hozzájuk. Mindenesetre amikor megnéztem az akkor készült videókat azért én is nevetgéltem kicsit, de lenyugodva már alaposabban el tudtam nekik magyarázni, hogy hasonló eset elő ne forduljon többé.