A jó autógumi olyan, mint egy jó szigetelés: mindenkinek szüksége van rá

Egy jó autógumi olyan, mint a jó szigetelés. Mindenkinek könnyebb lenne vele az élete és nem kellene annyit feleslegesen fizetnie.

A szigetelés hiánya plusz kiadásokat jelenthet, hiszen a meleg kiszökik a zárt ablakon, ezért magasabb fokozaton kell fűteni, ezáltal többet fizetünk egy olyan dologért, amit el sem használtunk.

Ez az autógumi esetében egy kicsit más. A rossz autógumi növelheti a fogyasztást, így lényegében többet fizetünk, mint amennyit kellene, ha jó autógumi lenne a kocsinkon.

A jó autógumit nehéz definiálni, egyszerűen csak tudja az ember, ha megvan. Egészen más érzés egy jó autógumival felszerelt kocsit vezetni, mint egy olyat, amin nem a megfelelő van.

Ha a téli gumit nyáron használjuk, az is növelhet a fogyasztást, ahogyan a nem megfelelő teherbírású, keménységű vagy méretű autógumival is lehetnek problémáink, ezek ráadásul nem olyanok, mint a szigetelés, hogy maximum egy kicsit ráfizetünk, ezek balesethez is vezethetnek és sajnos sok esetben vezetnek is.

Nem megfelelő például egy autógumi akkor sem, ha már túlságosan is kopott, vagy ha belement egy csavar, és nem engedett le, mert a csavar még tartja a levegőt, de ettől nem lesz biztonságos.

A kopott gumit azonnal cserélni kell, ez a legbalesetveszélyesebb, hiszen elveszíti a tapadását más lesz a súrlódása az úton, az autó nehezebben tudja lefékezni. Sok baleset adódik kopott gumik használatából.

Ha azt észleljük, hogy kopott az autógumi mintázata, el se induljunk a kocsival, hanem vegyünk új gumikat.

A gumidiszkont.hu oldalán most például hatalmas autógumi leárazások vannak, így, ha valaki érzékeli, hogy kopott a gumija, célszerű most lecserélnie, amíg ezek a leárazások még tartanak. Nagyon szeretem egyébként ezt az oldalt, mert szinte minden márkából tartanak autógumit, minden méret megtalálható náluk, tudok egyszerre autógumit és tehergépkocsira való gumit is venni. A munkámból adódóan ugyanis mindkettőre szükségem lehet

Én már elég régóta vezetek, így nekem nem kelleneke ezek, de vannak segédletek és magyarázatok ahhoz, hogy mi a lapján kellene kiválasztani az autógumikat, illetve vannak javítási tippek, össze van szedve, hogy mikor is kell új gumi, mikor elég egy javítás.

A rengeteg típus között pedig mindenki tud találni olyan gumit, ami neki kell. Sok időt és energiát lehet azzal spórolni, hogy a gumikat háthoz hozzák, így nem kell sehova sem utazni értük. Persze, ha valaki nem tudja feltenni magának ezeket, akkor érdemes az egyik átvevő pontjukat választani a kiszállítás helyének, mert ott fel is rakják a megvásárolt gumikat.

Nagyon szeretem ezt az oldalt, mert az áraik korrektek, egyes modellek akkor is jóval olcsóbbak, mint máshol, amikor nincsen akció az oldalon. Gyorsan szállítanak, gyorsan és megbízhatóan dolgoznak, a minőségre sem lehet panaszom. Összességében egy nagyon megbízható és jó oldal, így akinek autógumira van szüksége, bátran válogathat innen, nem kell gyanakodnia, mert nem átverés, tényleg ilyen olcsón lehet hozzá jutni eredeti autógumikhoz anélkül, hogy külön boltokból kellene beszerezni az egyes darabokat és nem kell a város minden autógumi kereskedőjénél megnézni a modellt, ami nekünk kell.

Szinte mindent lehet náluk kapni, így, ha csak nem valami nagyon speciális elképzelésünk van, akkor biztos, hogy meg fogjuk találni náluk életünk autógumiját, ahogyan az nekem is sikerült az ő oldaluk használatával. Azóta is mindig innen rendelek autógumit.