A szigetelés teljesen kiborítja a férjem – szerencsére van rá megoldásom

A megtakarított pénzünkből építkezésbe kezdtünk alig egy éve – álmaink otthonát szeretnénk létrehozni. Mivel a párom építészmérnök, saját maga tervezett meg mindent, és ez még nem minden! A tervezésen kívül más munkafolyamatokban is mindig részt akar venni személyesen, legyen szó akár az alapok lefektetéséről, akár a szigetelésről. Most már annyira előre haladtak a munkálatok, hogy pontosan itt tartunk, a szigetelésnél. Természetesen a férjem ebből sem maradhat ki. Nagyon fontosnak találja ezt a lépést, mert szeretne kezeskedni azért, hogy ne fagyjunk meg télen és ne kelljen éjjel-nappal az utca zaját hallgatnunk. Márpedig egy családi ház szigetelése nem kis munka, és eléggé le tudja fárasztani az embert.

A levendula illóolaj még a legzaklatottabb embereket is képes lehet megnyugtatni

Mivel tudtam, hogy a férjem mennyire fel tudja magát idegesíteni és izgatni olyankor, amikor olyan feladat elé néz, ami túl nagy falatnak bizonyul, igyekeztem kitalálni valami módszert, amivel meg tudnám nyugtatni. Napokig a kedvenc ételeit főztem, korán ágyba parancsoltam, mivel tudtam, hogy másnap hajnalban már megy ki az építkezéshez még mielőtt munkába menne, de még ez sem volt elég. Benyugtatózni nyilván nem szerettem volna, úgyhogy ennél valamivel természetesebb megoldást kellet keresnem. Az eszembe jutott, hogy amikor még gyerek voltam és nem tudtam elaludni, anyukám mindig levendula illóolajat csepegtetett a párnámra, vagy pedig egy párologtatóba. A kellemes, nyugtató illattól pedig sokkal könnyebben aludtam el, és igazán mély álomba merültem. Eldöntöttem, hogy a férjem esetében én is ezt a módszert fogom alkalmazni.

Mivel nagyon kevés időm van a munka és a gyerekek mellett a vásárolgatásra, az internetről szerettem volna tökéletes tisztaságú levendula illóolajat rendelni. Ezt csakhamar meg is találtam a humanityaruhaz.hu/termek/levendula_100_tisztasagu_termeszetes_illoolaj oldalon. A levendula illóolajának, meg úgy általában a levendulának közismert a stresszoldó, relaxációt elősegítő hatása, és ezen felül még rovarriasztóként, bőrnyugtatóként és gyulladáscsökkentőként is remekül megállja a helyét. Igazi kis csodanövény, amelynek még az illata is fantasztikus. Én pontosan ugyanazt a hadműveletet szerettem volna vele lefolytatni, mint amit anyukám is. Szerettem volna a férjem párnájára cseppenteni az olajból, az éjjeliszekrényre pedig már odakészítettem a párologtatót, hogy elalvás előtt, amíg olvas, betöltse a szobát a levendula kellemes illata.

A levendulaolaj sokrétő felhasználása

A Humanity áruház oldalán nem csak a levendula illóolaj hatásait szedték össze. Több házilag elkészíthető levendulás kozmetikum receptjét is megosztották a termék leírása alatt. Ezeket a már említett humanityaruhaz.hu/termek/levendula_100_tisztasagu_termeszetes_illoolaj oldalon te is megtalálhatod! Szappan, bőrápoló, balzsam, sampon, és még sok egyéb más elkészíthető levendulaolajjal. Leadtam én is a rendelést a 10 ml-es kiszerelésre. Kezdetben még csak egy keveset rendelek belőle, de ha beválik, még biztosan fogok többet is. A jövőben akár a saját natúrkozmetikumaimat is elkészíthetem vele. Izgatottam várom, hogy megérkezzen, és aztán a folyton ideges uraságot kicsit megnyugtassam vele. A végén még a gyerekeken is “kísérletezek” majd. Ha még késő este is túl élénkek lennének, akkor a fürdővizükbe fogok csepegtetni a levendulaolajból.