Az alacsony fűtésszámla hozzávalói: szigetelés és hőszivattyú

Azt hiszem, senkinek sem mondok újat azzal, hogy télen a fűtésszámla igencsak meg tudja terhelni az ember bankszámláját. Ezek a jelentős költségek különösen fájó pontot jelentenek számomra, ugyanis hosszú évek takarékoskodása után tudtam végre házat vásárolni, ami már eleve hatalmas kiadást jelentett. Csak mostanában kezdett végleg tudatosulni bennem, hogy új otthonom fenntartása is óriási erőfeszítéseket fog igényelni.

Abban már a kezdetektől fogva biztos voltam, hogy szeretném leszigeteltetni a házat. Nem kételkedtem abban, hogy ez a beruházás száz százalékosan meg fog térülni, hiszen rengeteget lehet rajta spórolni a téli fűtésszámla tekintetében.

A házba, amit vásároltam, gázzal működő fűtésrendszer volt beépítve. Már az első hónapban dobtam egy hátast, amikor megláttam a gázszámlát, ezért is határoztam el, hogy hozzáfogok a szigeteléshez. Azonban úgy éreztem, hogy ez nem lesz elég, ezért elkezdtem utánanézni más fűtési alternatíváknak.

Szerettem volna kiépíttetni egy olyan fűtésrendszert a házamban, amely energiatakarékos, ezáltal környezetbarát is, emellett pedig ahhoz is hozzájárul, hogy alacsonyabb legyen a fűtésszámlám. Egy ismerősöm azt javasolta, hogy válasszam a hőszivattyú-rendszert. Én magam nem sokat tudtam erről a lehetőségről, azonban a klimaglobal.eu weboldalának köszönhetően gyorsan hozzáfértem minden szükséges információhoz.

A Klíma Global egy klímák és hőszivattyúk eladásával és kiépítésével foglalkozó vállalkozás. A weboldaluk részletes tájékoztatással szolgál minden érdeklődő számára, és világos, könnyen érthető ismertetőket bocsát rendelkezésünkre mind a klímák, mind a hőszivattyúk témakörében.

Hőszivattyúk esetében például megtudhatjuk a klimaglobal.eu útmutatójából, hogy mik ennek a fűtésrendszernek az előnyei, hogy milyen működési elv alapján üzemel vagy hogy milyen típusai vannak.

A klimaglobal.eu információi alapján tudtam meg például, hogy miként működik a hőszivattyú. A hőszivattyú a levegőből vagy a talajból vesz fel energiát, amit aztán annak a víznek a felmelegítésére használ fel, amelyet a fűtésrendszerben keringet. Mindehhez szükség van egy kompresszorra is, amely a hőcserélő közeg keringetéséért felel.

Ha már némileg átlátjuk a hőszivattyú működésének folyamatát, érdemes elolvasni ennek a fűtésrendszernek az előnyeit is a klimaglobal.eu ismertetőjében, mielőtt meghoznánk a végső döntést. A Klíma Global tájékoztatója egy teljes szakaszt szentel a hőszivattyú-rendszer más fűtési módokkal való összehasonlításának. Ebből kiderül, hogy a hőszivattyú lényegében majdnem csak környezeti energiákkal működik, valamint hogy mindössze minimális mértékben igényel villamos áramot. Emellett pedig további előnye, hogy működés közben csendes, így egyáltalán nem zavar minket sem nappal, sem éjszaka.

Ha elhatároztuk, hogy belevágunk a hőszivattyú-rendszer kiépítésébe, mindenek előtt fontos tájékozódnunk annak típusairól – ebben is nagy segítséget nyújthat számunkra a klimaglobal.eu. Leírásukból kiderül ugyanis, hogy többféle hőszivattyú-rendszert különböztetünk meg, méghozzá a talajkollektoros, talajszondás, kútvizes víz-víz, illetve a levegő-víz és a levegő-levegő hőszivattyúkat. Ha tudni szeretnénk, hogy mi a különbség ezek között, a klimaglobal.eu oldalán találunk egy rövid összefoglalót arról, hogy miként működnek az egyes típusok.

Amennyiben a hőszivattyú-rendszer mellett döntünk, mindenképpen megéri a klimaglobal.eu-t választani vásárlás és kiépítés szempontjából is. Ez a cég hatalmas kínálattal rendelkezik, így biztosak lehetünk benne, hogy a legjobb minőségű és a pénzügyileg leginkább megfelelő termékek is a rendelkezésünkre állnak.

A klimaglobal.eu további előnye, hogy az egész ország területén vállalnak kiszállítást, így amiatt sem kell aggódnunk, hogy esetleg nekünk kell hazaszállítani a kiépítendő fűtési rendszer elemeit.

A cég vállal továbbá előzetes helyszíni felmérést is, amely során szemügyre veszik a már meglévő fűtésrendszert, és megállapítják, hogy az alkalmas-e a hőszivattyú kiépítésére. A helyszíni felmérés során figyelembe veszik a talajviszonyokat, eldöntik, hogy szükség lesz-e tereprendezésre a munkálatok megkezdése előtt, valamint megállapítják, hogy a jelenlegi fűtésrendszerünk alkalmas-e a hőszivattyúra való átállásra.

A Klíma Global azonban nemcsak hőszivattyúkkal, hanem klímaberendezésekkel is foglalkozik. Egy klíma beépítése szintén megfontolandó dolog lehet a nyári melegre való tekintettel, így nem árthat ebben az ügyben is felkeresni a kliamglobal.eu oldalát. Akárcsak a hőszivattyú esetében, a klímákkal kapcsolatban is világos és részletes tájékoztatást találunk a honlapjukon.

Ebből kiderül például, hogy mennyibe kerül egy klíma beépítése és üzemeltetése, hogy hogyan működik egy ilyen rendszer, illetve hogy milyen részei vannak, továbbá megtudhatjuk többek között azt is, hogy milyen klímatípusok közül válogathatunk. Fontos, hogy mindenképpen tájékozódjunk azokról a szempontokról, amelyeket figyelembe kell venni a klíma típusának kiválasztásakor – szerencsére a klimaglobal.eu ebben is segítségünkre lehet.

Akinek felkeltette az érdeklődését a hőszivattyú- vagy klímarendszer a fenti ismertető alapján, annak nincs más dolga, mint árajánlatot kérni a klimaglobal.eu-tól. Ennek menete igazán egyszerű, ugyanis nincs más dolgunk, mint az oldalukra látogatva az “árajánlatkérés” gombra kattintani, és kitölteni a kapcsolatfelvételi űrlapot. Ezt követően már csak meg kell várnunk, hogy a klimaglobal.eu munkatársai felkeressenek bennünket, és elinduljon a közös munka.

Spóroljunk a fűtésszámlán!