Az analógiás gondolkodás szépségei

Mint azt sokan tudjátok, szakmám szerint gyakran foglalkozom gipszkartonokkal, hangszigeteléssel, falak kialakításával. Imádom a munkámat, ezt soha nem tagadtam, fantasztikus érzés az, ha látom a megrendelőn, hogy megoldom nekik egy régóta húzódó problémájukat, jó látni a felszabadult mosolyukat, ahogy a jövőjüket tervezgetik együtt, családilag, immár egy sokkal komfortosabb lakásban, mint az azelőtt volt – és ez többek között nekem is köszönhető. Na de nem szeretném túlságosan érzelgősre venni a figurát, egyszerűen csak el szerettem volna mondani nektek, mi mindent is jelent számomra ez a munka. És ha már itt tartunk, azt is be kell vallanom nektek, hogy a szigetelés, kartonozás már annyira a lényem részévé vált, hogy óhatatlanul minden más eseményről is az életemben ez ugrik be, automatikusan beugranak a párhuzamok a munkámmal kapcsolatban. De hogy jobban értsétek, vajon mire is gondolok, mondok nektek egy példát: ott van például a gyökérkezelés menete. Sajnos ez most roppant aktuális kérdés nálam, ugyanis már olyan fájdalmaim voltak, hogy muszáj volt elmennem a fogorvoshoz, ő pedig azonnal a gyökérkezelés mellett tette le a voksát. Hogy egészen konkrét legyek, a Fogorvos Budapest névre hallgató rendelőt kerestem fel a problémámmal, ugyanis már fantasztikusan jókat hallottam az ott dolgozókról korábban is. A dokik nagyon rendesek voltak velem, megnyugtattak (pedig nem mindig tudtam kordában tartani a kétségbeesésem), és roppant szakszerűen végezték el a munkájukat.

Miután hazamentem, és már kicsit nyugodtabban, hidegebb fejjel tudtam szemlélni az eseményeket, ismét csak beugrott egy párhuzam a munkámmal kapcsolatban. Valahogy mintha ugyanaz lenne logika a gipszkartonozásban és a gyökérkezelésben is. A szakember megnézi, megvizsgálja a kívánt fogat vagy falat, megállapítja, mi a baj vele, szétbontja, hogy hozzájuthasson a belsejéhez, ahol a régi szerkezetet kicseréli, dúsítja, megváltoztatja annak érdekében, hogy immár egészségesen, praktikusan tudjon tovább funkcionálni a kérdéses elem.

Jó, tudom, nem teljesen tökéletes az analógia, sok helyen bele lehetne kötni, én azonban büszke vagyok erre a gondolatra. De ennél is fontosabb az, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, így most már a fogfásom nem lesz többé hátráltató tényező számomra abban, hogy a legjobb teljesítményemet nyújthassam kartonozás terén is!