Felújításkor ne feledkezzünk meg a konyhabútorról sem

Nemrég nagy fába vágtuk a fejszénket a férjemmel. Örököltünk egy kisebb vidéki házat, és úgy döntöttünk, belekezdünk a ház felújításába. Volt egy kis megtakarításunk, ezért a felújítás anyagi részétől nem tartottunk. Azzal mindenesetre nem számoltunk, milyen körülményes és időigényes munka egy ház felújítása. A legtöbb időnket talán a megfelelő szigetelés vitte el. Nagyon régi házról van szó, szinte átfújt a vékony falak között a szél, nagyon huzatos volt. Ezért úgy döntöttünk, a fűtés mellett a szigetelést is korszerűsítjük. Megfelelő szakembert találni egy ilyen nagy volumenű felújításhoz azonban nem egyszerű. Általában a nagy munkákra sokkal többen vállalkoznak, a kínálat mennyiségi részével nem is volt gondunk. Mire azonban megtaláltuk azt a szakembert, aki minőségi munkát tudott felmutatni, ráadásul reális áron, az nem kis feladat volt. Szerencsére azonban ezen már túl vagyunk, ezért elkezdhetünk foglalkozni egy jóval barátságosabb projekttel, a ház belsejének a felújításával.

A javaslatomra a konyhával kezdtünk. Találtam egy nagyon hasznos oldalt, ami segített nekünk a főbb pontok átgondolásában. A http://konyhabutorom.hu/ az összes, a konyha felújításával kapcsolatos gondolatomat rendszerezte. Nagy öröm volt rátalálni az oldalra, úgy éreztem, tulajdonképpen a saját gondolataim köszönnek vissza a számítógép képernyőjéről. Így pedig én is logikusabban tudtam érvelni a férjemnek, ha elakadtunk a konyha átalakítása közben. Először is, maximálisan egyetértek azzal a gondolattal, hogy a konyha a ház lelke. Itt indul be a nap, itt isszuk meg az első kávénkat, itt készül a reggeli. Hétvégén itt készülnek a nagy családi ebédek, vacsorák, de még egy-egy hétközbeni, baráti összeröffenéshez is a konyhában állok neki összeütni a nasit. A konyhát egészen egyszerűen nem lehet megkerülni, a megfelelő konyhabútor kiválasztásához pedig nagy segítséget ad a http://konyhabutorom.hu/.

Többek között ez az oldal segített elképzelni, hogyan érdemes elrendezni a konyhabútort a helyiségben. Nálunk az vált be, hogy a szakácshoz, vagyis hozzám igazítottuk a bútorokat. Imádok főzni, ugyanakkor a közös főzéseket kevésbé preferálom. Akkor érzem magam biztonságban, ha egyedül készíthetem el, ami az asztalra kerül. Nem szeretem, ha belekontárkodnak a munkámba. Ezért a http://konyhabutorom.hu/ tanácsára kifejezetten ügyeltünk arra, hogy a kialakított tér kényelmes legyen a számomra. Fontos volt, hogy minden kéznél legyen, elérhető közelségben tudhassam a legfontosabb fűszereket, alapanyagokat, vagy a leggyakrabban használt edényeimet, eszközeimet. A mosdót, a szekrényt, a polcokat, mindent úgy méreteztünk, hogy nekem kényelmes legyen a mozgás a konyhában. Így szerencsére nem kell sokat hajlonganom, és ha tele a mosogatógép, nem esik nehezemre, hogy kézzel mosogassam el a piszkos tányérokat, a mosdókagyló éppen megfelelő magasságban van.

Minden kézre esik, ezért imádom a konyha új kialakítását! Ráadásul sokat elárul rólunk is. Öröm belépni a konyhába, a ház maga ugyanis elég régi, ezért igyekeztünk egy kis fiatalos külsőt is belecsempészni. Ez megmutatkozik a konyhabútorainkban is, megpróbáltunk letisztult, modern bútorokat alkalmazni. Így az új konyhabútorunk nem csak praktikus, de kifejezetten esztétikus is. Jövő hét szombaton átjönnek a barátaink, akkor lesz a hivatalos házavató. Alig várom, hogy belépjenek a konyhába, nagyon kíváncsi vagyok a véleményükre! Egy biztos: a http://konyhabutorom.hu/ nekünk hatalmas segítséget és nagyon nagy szolgálatot tett, ezért ha épp felújítás alatt álltok, és a konyhátokat is rendbe hoznátok, olvassátok el az oldal által felsorolt tippeket gondolatébresztőnek! Higgyétek el, nem fogjátok megbánni!

http://konyhabutorom.hu/
Igyekeztünk egy kis fiatalos külsőt is belecsempészni a konyhánk új kinézetének kialakításába