Gipszkarton után a következő lépés az állami támogatás napelem rendszerre!

Mivel egy elég ramaty állapotú házat sikerült a férjemmel megvennünk, így sok helyen kellett javítgatni, foltozgatni. Kezdjük azzal, hogy baromi rossz volt a tagolása, úgyhogy a tartófalak kivételével asz összes válaszfalnak mennie kellett. De mivel nem volt se kedvünk, se pénzünk felbérelni egy kőművesbrigádot és megvenni több tonna téglát, így amellett döntöttünk, hogy a gipszkarton válaszfalak is tökéletesek lesznek a céljainknak. Sikerült is kapcsolatba lépnünk egy ügyes vállalkozóval, aki a segédjeivel meglepően rövid idő alatt vállalta az összes fal felépítését. Azt is tőle hallottuk, hogy milyen jó lehetőség az állami támogatás napelem rendszerre, ugyanis ha már fejlesztjük a házat, akkor ne elégedjünk meg kevesebbel, merjünk nagyban gondolkodni!

A csapat szépen és hatékonyan dolgozott, a melósok ügyesen, a tervezett tempóban építették a válaszfalakat a vállalkozó felügyelete alatt. Én is gyakran ott voltam, hiszen nekik is segítség, ha nem kell folyton telefonon a távolból egyeztetnünk ha esetleg felmerül valami kérdés. Szóval volt bőven alkalmam a főnökkel beszélgetni, és nagyon sok hasznos dolgot megtudtam tőle, többek között a gipszkarton falak szerkezetéről, felépítéséről, szakszerű kezeléséről. Úgy voltunk vele, hogy legyen a ház minél energia-hatékonyabb, úgyhogy nem spóroltunk sem a rétegek közötti szigetelésen, sem pedig az alapanyag minőségén. Itt merült fel az állami támogatás napelem rendszerre, ugyanis a főnök is nemrégiben építtetett magának ilyen rendszert, és jó szívvel ajánlotta nekem azt az oldalt, ahonnan ő is minden megtudott ezzel kapcsolatban. Én még eléggé tájékozatlan voltam a témában, de önmagában az, hogy erre támogatást lehet igényelni, már kecsegtetően hangzott.

Szóval amikor a férjem hazajött a (még egyelőre) igen rumlis házunkba, rögtön újságoltam is neki, hogy milyen jó lehetőséget ajánlott nekünk a szaki. Egyből ő is fellelkesült, és bevallotta, hogy titkon már gondolkodott egy ideje a dolgon, de nem tudta, hogy hogyan reagálnék. Közöltem vele, hogy hülye, és miután kiszórakoztuk magunkat ezen, nekiálltunk, és együtt utánajártunk a dolognak. Miután alaposan áttanulmányoztuk a lehetőségeket, úgy döntöttünk, hogy az államilag támogatott 0%-os hitel lesz a mi megoldásunk, és még ott, azon melegében elküldtük az árajánlatkérésünket, hogy nehogy meggondoljuk magunkat. Másnap már fel is kerestek minket, és egy kis egyeztetést és egy újabb hívást követően már tökéletesen és tisztán láttuk a dolgokat, úgyhogy meghoztuk a döntést, és belevágtunk.

állami támogatás napelem rendszerre

Az információs weboldalt üzemeltető cég szerencsére nagyon sok segítséget tudott nyújtani a kedvezményes hitel igénylésekor, már csak arra várunk, hogy megérkezzen az értesítés arról, hogy miénk lett-e az állami támogatás napelem rendszerre. Ha igen, akkor talán még idén sikerül is kiviteleztetni ezzel a remek céggel, és a megújulófélben lévő házunk már nem csak friss és praktikus, hanem gazdaságos és környezetkímélő is lesz!