Ha kéne egy autó izzó

Elmesélek nektek egy sztorit, ami szerintem nagyon tanulságos. Egyrészt technikailag, másrészt emberileg.

Van egy jó barátnőm, Rebeka, aki nagyon nagy kalandor. Már általános iskola óta ismerem, és mindig nagyon kísérletező kedvű volt. Középiskolában is egy osztályba jártunk, annak idején ő szervezte az összes eseményt az osztályban. Nagyon ügyes volt benne. Mindeközben rajzolt, DIY dolgokat készített, ügyes kezű lány. Ellenben nagyon öntörvényű. Nem jelentkezett az érettségi után egyetemre, hanem először kipróbálta magát több iparágban, több munkakörben.

Nagyon becsülendő a hozzáállása, én mindig is felnéztem rá. Budapesten belül sokat költözködött már, és valahogy mindig én voltam az, aki segítette neki ebben. Hiába, a jó szívem, igaz barát vagyok.

A legutóbb a belvároson belül költözött. A régi helye egy nagyon dizájnos, amolyan igazi Rebekás lakás volt. A tulajdonos egy belsőépítész volt, akinek szerintem egy az egyben ugyanolyan ízlése van, mint a barátnőmnek. Szóval, a költözést autóval oldottuk meg. A belvárosban ugyebár nem kell bemutatni, nem lehet parkolóhelyet találni… Így rengeteget álltam a tilosban, ennek ellenére nem lett semmi baj! Viszont a költöztetés közben azt vettük észre, hogy egyszer csak besötétedett… Hiszen mostanában már 4-kor sötét van sajnos. Sok volt a cucc, így hát sokáig pakolásztunk. Egyszer mikor véletlenül fent hagytam a világítást, észrevettük, hogy nem világít az egyik hátsó lámpám. Na volt nagy megijedés, mert én nem vagyok egy óriási nagy autószakértő… Inkább egy lelkes használó, tudjátok. Szóval még ha elől lett volna akkor azt mondom oké, megcsinálom, mert már láttam hogy cserélnek autó izzót, a szerelőm vagy a párom. De hogy hátul miújság, na arról fogalmam sem volt, és a barátnőmnek sem.

Kerestünk egy benzinkutat, hogy vegyünk izzót, a barátnőm pedig mindenképp ki akarta fizetni. Igen ám, csak mikor megláttuk, hogy a kúton mennyibe kerülnek az ilyesmik, akkor azért megrökönyödtünk. Gyorsan beírtuk a keresőbe, hogy autó izzó, és szerencsére feldobott egy boltot, ami szimpatikusnak is tűnt. Elmentünk az újpesti üzletükbe (ez egyébként az olajwebshop.hu volt), és mondtuk, hogy mi a helyzet. Persze lövésünk sem volt, hogy mit keresünk, milyen fajta vagy típusú vagy márkájú izzót kellene venni… Így aztán az ott dolgozó szépen kiballagott velünk, és megnézte. Azonnal mondta, hogy milyen izzó lesz ebbe a jó, majd mikor visszamentünk a boltba, többféle árkategóriát is felajánlott, nagyon rendes volt. Addigra én egyébként már riasztottam a párom, hogy jöjjön segíteni a cserében, szóval végülis mindenki Rebeka költözésével volt elfoglalva, ha akarta, ha nem.

Ennek a költöztetésnek már jó ideje, ami érdekesebb a történetben, az a felújításos rémálom… Rebeka ugyanis egy olyan igazi pesti, belvárosi bérlakásba költözött be, ahol van egy hatalmas szoba, ketté osztva, de csak egy függöny választja el egymástól a két részt. Most gondoljatok bele… Se vendéget hívni nem lehet így, de még párkapcsolata se igen lehet az embernek… Ezt a rossz felosztást meg kellett szüntetni, és a tulajjal egyeztetve el is kezdtek ötletelni a meglévő „lyuk” begipszkartonozásán.

Hiába, hogy Rebeka nem ért ehhez teljes mértékben, úgy döntött, neki vág, hiszen rengeteg pénzt lehet azzal spórolni, ha az ember maga oldja meg az ilyen munkálatokat. Amikor az eszközöket vette a projekthez, akkor is kért, hogy segítsek elhozni a boltból a cuccokat, mert tényleg rengeteg volt: gipsz, ecsetek, papírlapok, sok minden, amiről azt sem tudtam, valójában micsoda. És nem hiszitek el mi történt! Megint kiégett egy izzóm, ezúttal elől. Na mondom, semmi vész, megyünk az olajwebshopba. Most is nagyon korrekt volt a kiszolgálás, és már okultam a történtekből, szóval egy kis szóbeli tanácsadás után be is tudtam tenni az izzót a helyére.

Ekkor volt egy kis időm körbenézni a boltban, és megállapítottam, hogy annak ellenére, hogy nem igazán értek az autókhoz, nagyon jó az üzlet felépítése és struktúrája. Megtudakoltam, hogy mennyibe kerül néhány termék, amiket a páromnak vennék meglepetés gyanánt a közös autónkhoz. Ehhez ismét nagyon hozzáértő kommenteket kaptam. A végére már totál, úgy éreztem, hogy értek ehhez!

Aztán a nagy költöztetés meg gipszkartonozás mizéria után Rebeka úgy érezte, hogy tartozik nekem, szóval felajánlotta, hogyha bármi kell az autóhoz, akkor szívesen megvenne valamit, hiszen ugye sokat használtuk az autómat tényleg. Ezért elkezdtem böngészni az olajwebshop.hu honlapját. Ha lehet ilyet mondani, ez még jobban tetszett, mint maga a fizikai üzlet!

Egy igazán jól strukturált, korrekt kis webhsopról van szó. Minden terméknél le van írva, hogy milyen márka, mire való, milyen autótípushoz való… Nagyon hasznos! A márkákról vagy a termékről sokszor még videó is van fent, például a használatához egy kis segédlet. Az látszik mondjuk, hogy alapvetően egy kenőanyagokra szakosodott vállalkozás ez, de ennek ellenére nincs teljes mértékben csak az olajakon a fókusz, hanem van minden más is, ami egy autó használatához, karbantartásához szükséges lehet.

Megnéztem az izzókat ezen a platformon is, mivel észrevettem, hogy ez tényleg egy fogyó eszköz, és jó ha tartunk otthon vagy leginkább a kocsiban néhány darab pót izzót mindegyik típusból, ami az autón előfordulhat. Így történt az is, hogy megtaláltam ezt a nagyon szuper nightbreaker izzót is. A párom sokat vezet éjszaka, és már többször panaszkodott, hogy nem annyira jó a lámpánk. Gondoltam magamban, ennek a fajta izzónak aztán jónak kell lennie! Két darab van egy csomagban, hiszen ha az ember ilyen különleges fajta izzót használ, akkor muszáj mindkét lámpába ezt helyezni. Ellenben azért nem egy olcsó mulatság ez. Azért tetszett meg, mert gondoltam növeli az autó biztonságát, az értékét, és a páromnak is örömet szereznék vele. Nem mertem azért egyedül, egy kis olvasgatás után megrendelni, ezért alkalomadtán felhívtam az olajwebshoposokat. Kértem egy kis tanácsadást, és ők biztosítottak róla, hogy teljesen megfelelő lesz ez az izzó a mi autónkba! Ezután már nem voltak kétségeim, úgyhogy meg is rendeltem a terméket. Ha már úgyis telefonáltam, akkor telefonon keresztül adtam le a rendelést is, ami rendkívül kényelmes. Úgy döntöttem, csomagpontra kérem az autó izzókat, hiszen így egyrészt 995 forint csak a kiszállítási és utánvételi díj, illetve, ami fontos, hogy nem kell lesnem a futárt, nem kell szórakoznom postai átvevő cédulákkal. Egyszerűen kértem egy hozzám nagyon közeli csomagátvételi pontra, ahova tudtam, hogy akár a munkából is ki tudok ugrani.

Minekutána kitaláltam ezt a szuper ajándékot a páromnak, nagyon büszke voltam magamra. Az egészet úgy ahogy volt, Rebeka fizette, szóval én csak az időmmel fizettem ezért az egészért. Annyira örülök, hogy egy ilyen komoly, autós ajándékot találtam ki a barátomnak! Nagyon örült és meghatódott, mikor megkapta, hiszen tudta, hogy mennyi utánajárást igényelt tőlem ez a kis ajándék. Arról nem beszélve, hogy a figyelmességem is ott volt mögötte, hiszen nem akarom, hogy éjjel baleset érje.

Szóval ez az én kis történetem az autós boltokkal. És ti hogy álltok? Kipróbálnátok az olajwebshop.hu-t?