Jó konyhagépet szerezni nehezebb, mint szigetelni

Éttermet nyitni nem kis munka. Mondjuk azelőtt is tudtam ezt, hogy belefogtam volna, de a valóság minden várakozásom felülmúlta.

Az első kihívást az üzlethelyiség kialakítása okozta. Sikerült vásárolni egy ehhez megfelelő épületet, de nagyon nem volt jó állapotban. A falakig kellett szinte lebontani, szörnyű állapotok uralkodtak ott. A szigetelés könnyen ment, a gipszkartonozás pedig csodát tett a helyiség ronda falaival. Sajnos ezeken kívül szinte minden csak akadozott.

Mire nagy nehezen sikerült rendbe tenni a helyet, következhetett a berendezések beszerzése.
A bútorok relatív könnyen meglettek, köszönhetően egy kedves asztalos ismerősömnek, akik remek munkát végeztek. Már azt hittem, hogy a célegyenesben vagyok, hiszen csak a konyhagépek beszerzése maradt hátra, ám végül ez adta nekem a legnehezebb feladatot.

Sajnos, mivel ez volt az utolsó lépés, a keretem már véges volt. Az ipari konyhagépek nagyon nagy összegekbe kerülnek, ha minőségi darabokat szeretnénk, márpedig jó éttermet silány gépekkel nem lehet működtetni.
Már rengeteg oldalt átnéztem, de nem jutottam előrébb. Mindenhol eszméletlenül drágán adták a jó készülékeket, ráadásul ha 10 gépet kerestem, tuti, hogy 10 helyről kellett összeszednem. Óriási bajban voltam, már kezdett sok lenni nekem ez az egész.

Szerencsémre az egyik szakmabeli társam a segítségemre sietett. Már rég jóban vagyunk, és sok tippet kaptam tőle az étterem indítását illetően (a szigetelésre is ő adott ötletet), de a sokat segítő praktikai és szakmai ötletek mellett végül ő vált az én megmentőmmé azzal, hogy ajánlotta nekem a Dealer – Gastro & Ice Dealer oldalát.

Dealer – Gastro & Ice Dealer egy kis- és nagyipari konyhagépekkel foglalkozó családi vállalkozás. Már közel 30 éves tapasztalattal rendelkeznek, szóval pontosan tisztában vannak vele, hogy milyen szempontoknak kell megfelelnie egy konyhagépnek. Igazi szívvel-lélekkel végzett munka ez számukra.

A Dealer – Gastro & Ice Dealer egy nagyon széles termékpalettával rendelkező üzlet. Nem csak éttermek számára kínálnak megfelelő gépeket, hanem cukrászok munkavégzéséhez használatos darabok is vannak, de bárok, kávézók is megtalálhatják az eszközeiket. Akármelyik szakmáról is beszélünk, óriási segítség, hogy itt egy helyen megtalálhatunk minden eszközt. Nagyon nehéz beszerezni ezeket egyesével, úgyhogy óriási terhet vesznek le a vállunkról.

Neki is láttam megnézni a Dealer – Gastro & Ice Dealer weboldalát. Nagyon szimpatikus volt, átlátható, rendezett, és könnyen ki lehetett igazodni rajta. Eleinte aggódtam, hogy hogyan fogok majd kiigazodni a nagy kínálatban, de kiválóan rendezett a webshop. A kategóriákat logikusan, szakmaspecifikusan oldották meg, így tényleg első ránézésre tudtam, hol kell keresgélnem.

Ahogy elkezdtem átnézni a készülékeket, nagyon kellemet csalódtam. Remek ár-érték arányú gépeket találtam. Mindnek fel voltak tüntetve a pontos paraméterei, ami alapján egyszerű volt szűrni.

A Dealer – Gastro & Ice Dealer nem csaj új, hanem felújított használt gépeket is forgalmaz. Bár én alapvetően új gépekben gondolkoztam, ezt jó dolognak tartom, ugyanis így tényleg mindenki találhat olyan eszközt, amely megfelel számára árban és minőségben. Nyilván a használt darabok ára alacsonyabb, de a minőségre itt is figyelnek, hiszen minden terméket átnéznek, mielőtt eladják, szóval nem hibás árucikkekről van szó.

Ahogy végigmentem a termékeken, el is döntöttem, melyikeket fogom megvenni. Felvettem velük a kapcsolatot telefonon, ugyanis van egy bemutatótermük, és szerettem volna megnézni személyesen is a varázsolni kívánt árucikkeket.

Kedvesek voltak velem a telefonban, készségesen válaszoltak minden kérdésemre. Elmondták, mikor vannak nyitva, és abban az időszakban bármikor mehettem.

Nem is vártam sokat, rögtön mentem másnap, nehogy elvigyék előlem a termékeket. A fogadtatás kellemes volt, a munkatársak szakértelme egyértelmű volt számomra. Segítettek kikeresni, megmutatni nekem az interneten kinézett termékeket. Megnézhettem őket minden oldalról, segítettek nekem megmutatni, mit hogyan kell használni.

Mivel le voltam nyűgözve, úgy döntöttem, a vásárlást megejtem, szóval nekiláttunk az ezzel járó teendőket elvégezni. Nagy megnyugvás számomra, hogy a Dealer – Gastro & Ice Dealer gépeire garancia jár, ráadásul nem is annyi, amennyi a gyári alap lenne.
A Dealer – Gastro & Ice Dealer 2 év garanciát ad a gépekre a szokásos egy év helyett.
Ezeken felül a szervizelésben is segédkeznek. Remek szakembereik vannak, akik nem csak szakértők a szakmájukban, hanem tökéletesen ismerik ezeket a gépeket, szóval jobb kezekbe nem is adhatnám őket szükség esetén. Ezzel nagy terhet vettek le a vállamról, ugyanis ezeknek a speciális konyhagépeknek szerelőt találni alapból nem könnyű és hétköznapi feladat, továbbá, még ha talál is az ember fia valakit, valószínűleg aranyáron fogja elvállalni a feladatot.

A szervizelés mellett a szállításban is tudtak segíteni. Ez is egy remek plusz szolgáltatás, ugyanis nem kevés gépről van szó, és mivel az áruk sem kicsi, nem bánom, hogy nem kell megbízható fuvaros után is szaladgálnom még az ezer teendőm mellett.

Nagyon hálás vagyok, hogy a barátom ajánlotta nekem a Dealer – Gastro & Ice Dealer gépeit. Kiváló céget ismerhettem meg, akik tényleg úgy dolgoznak, hogy a termékeikkel és a szolgáltatássukkal értéket teremtsenek.

Az itt vásárolt gépek kiválóak, azt kell mondjam. Remekül működik mind. Könnyű használni őket, és nem is gondolná az ember, hogy mennyire sokat számít a finom ételek elkészítése során, hogy milyen eszközökkel dolgozik az ember.

Az étterem megnyitása óriási sikert aratott. Kiváló minőségű ételeket készítettünk a Dealer – Gastro & Ice Dealer eszközeivel, ami miatt rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a vendégektől.
Hihetetlen érzés, hogy végre megvalósult az álmom, és saját éttermet vezethetek!

Dealer - Gastro & Ice Dealer