Néha nem a szigetelésen múlik a lakás biztonsága

Mindig azt mondom, már a munkámból fakadóan is, hogy a jó szigetelés a lelke egy lakásnak. Persze hiába jó a szigetelés, hogyha mondjuk csőtörés van.

A szigetelés nem engedi ki a meleget télen, a megfelelő szigeteléssel nem fűtjük az utcát. A falak szigetelése is sok mindent megakadályoz, de például egy csőtörés esetén nincsen sok haszna, a víz egy idő után utat tör magának. Vagy ha beázik a lakás, mert a felettünk lakó eláztat minket, a jó szigetelés mit sem ér.

Dolgozhatunk a legjobb anyagokból a legjobb szakemberek bevonásával, vannak dolgok, amikre sajnos nem tudunk hatni. A természeti katasztrófák, tűzesetek, vagy mások gondatlansága gyakran lakhatatlanná teszi még a legjobban felépített lakásokat is. Bármennyire is szeretnénk, nincsen garancia arra, hogy velünk sosem fog semmilyen tragédia történni.

Nem is túl sűrűek a lakásokat ért katasztrófák, de éppen elég, ha csak egyszer történik valami borzasztó, amire nem számítunk. Csak elég egy árvíz, egy nagy vihar és egy kidőlt fa, egy elektromos szikra és máris kilátástalanná válhat ez életünk. Vannak helyzetek, amiknek a megoldását nem tudjuk önerőből finanszírozni. Erre valók a biztosítások.

Vannak, akik úgy állnak hozzá, hogy felesleges drága lakásbiztosításra költeni, mert csak „kidobott pénz”, hiszen sosem történik baj. De csak elég, hogy egyszer valami tönkremenjen és máris megtörténik a baj.

Az ilyen váratlan helyzetek, és előre nem látható katasztrófák miatt kell mindenre felkészülnünk, azaz olyan lakásbiztosítást kell kötnünk, ami minden váratlan helyzetben fedezi a javíttatás költségeit. Hiszen, ha nem terjed ki a biztosításunk a károkra, egy vasat sem fog adni a biztosító. Alaposan át kell néznünk, mire szerződünk, hogy a váratlan helyzetekben ne maradjunk huzamosabb ideig tető nélkül.

Sok család került már az utcára nem megfelelő biztosítás miatt. Hiszen, ha a károk egy részét fizeti csupán a biztosítás, sokszor nem tudják önerőből kifizetni a másik felét. A bankok pedig nem adnak minden esetben hitelt, nagyon szigorúan vizsgálják a hitelképességet.

Találtam egy oldalt, ahol nagyon egyszerűen lehet tájékozódni a lakásbiztosításokról, mindent meg lehet találni, amit érdemes tudni róluk: pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas. A sok hasznos információ mellett a pénzügyi döntéseinkben is sokat tudnak itt segíteni, illetve a segítségükkel megtalálhatjuk, hogy melyik a számunkra legideálisabb lakásbiztosítás. Megéri megnézni, hogy ne érjen minket semmi váratlanul!