Okosórát ajándékoztam a gipszkarton szerelőnek

Van egy gipszkarton-szerelő srác, akivel már nagyon régóta együtt dolgozunk. Nekem is rengeteget segített és tudom, hogy mindenki nagyon elégedett a szolgáltatásaival.

A múltkor egy viharkár elhárításánál muszáj volt segítenem neki a munkában, mert fontos volt, hogy gyorsan megoldjuk a helyzetet. Miközben együtt szereltünk, nagyon jót beszélgettünk. Elmondta, hogy nagyon sok munkája van, hiszen kevesen dolgoznak ilyen szépen, mint ő. A probléma csak az, hogy fizikailag egyre nehezebben bírja a terhelést. Bár még fiatal, már érzi, hogy nem lenne szabad olyan sokszor elmenni a végső határig. Tudja persze, hogy előbb-utóbb meg kell tanulnia menedzselni az energiáit, de most ott tart, hogy szüksége van a pénzre. Építkezik és fiatal felesége van, minden fillérre szüksége van.

Meg tudom érteni a helyzetét, hiszen mikor én voltam huszonéves, én is rengeteget rohangáltam munka után. Mindig volt mit intézni és bizony sokszor nem volt könnyű dolgom. De a pénz kellett, ilyenkor pedig az embernek nincs mit tennie: hajtania kell, hogy biztosítsa a családjának, amire szüksége van.

Elhatároztam, hogy meglepem ezt a srácot valamivel. Nagyon megérdemli, hogy kapjon egy kis segítséget, hiszen tényleg erőn felül teljesít, ráadásul a munkájában sincsen soha kivetni való.

Felmentem a kedvenc, ajándék keresős oldalamra és elkezdtem böngészni, milyen figyelmességgel lephetném meg. Ez az oldal nagyon klassz: csak megadja az ember, hogy kinek, milyen jellegű ajándékot szeretne és már dobja is ki a mindenféle lehetőségeket. A srác paraméterei alapján az elérhető webshopok kínálatából a rendszer az okosórát választotta (persze sok más jó ötlet nélkül, de azok nem voltak olyanok, amik nekem, személy szerint tetszettek volna ebben az esetben.)

Elolvastam ezt a cikket és meg is értettem, hogy miért:

ajandek.varazslo.hu/blog/item/bluetooth-os-okos-eszkozok-mindenkinek

Az okosóra azért jó, mert tudatosabb időmenedzsmentet tesz lehetővé, figyelmeztet arra, hogy mikor érdemes aludnunk, vagy éppen mozognunk (persze a fiatalembernél nem az aktivitással van gond), de arra is képes, hogy jelezze, ha hívásunk vagy üzenetünk érkezik. A gipszkarton szerelő srácnál ez biztos, hogy nagyon jól jön – soha többet nem marad le egyetlen üzenetről sem, ha a felesége keresi.

Persze az ő esetében felmerül, hogy egy csuklón hordható eszköz mennyire áll kézre és mennyire ellenálló az igénybevétellel szemben. Éppen ezért nem szerettem volna valamilyen rossz minőségű órát vásárolni. Szerencsére az Ajándék varázsló oldalon nem nagyon fut bele rossz befektetésbe az ember. A webshopok kezelőinek maguknak kell regisztrálni az oldalra, tehát főleg olyan, igényes boltok kínálatát lehet itt megtalálni, akik rászánják az energiát a termékeikre, végiggondolják, hogy az adott dolog mire jó, és gondosan odafigyelnek az üzletükre. Számomra ez egy plusz garancia.

A fiatalember visszajelzései alapján egyébként az okosóra telitalálat volt, nagyon örült neki. Jobbá teheti vele a megjelenését, kicsit könnyebben tudja követni a világ eseményeit és megfigyelni a saját szokásait, ezen keresztül pedig a saját teljesítményét is jobban tudja tervezni.

Jó lenne, ha mindenki így oda tudna figyelni arra, hogyan viselkedik a kollégáival és hogyan teszi egy kicsit jobbá a környezetét. Én nem bántam meg, hogy megajándékoztam egy szakembert, akinek a munkájával maximálisan elégedett vagyok. Nekem is jó érzés és remélem, ő is pozitív visszajelzésként éli meg. Rajtunk is múlik, milyen világban élünk.