Olyan hamar felnőnek!

A gyermekeink a szemünk láttára, egy szempillantás alatt lesznek apró kis babákból érett felnőttek. Tegnap még a karjaimban tartottam, ma már azt tervezzük, hogy a külön szobája milyen színű legyen.

Négy éve lakunk a főváros egyik külkerületének csendes kis utcájában. A belvárosból költöztünk ide, a legfőbb szempont, ami miatt ezt a tetőtéri, tágas lakást választottuk, a családunk bővülésének terve volt. Jó, a nagyiék is közel laknak, de iskola, óvoda is két perc sétára van, az utca végében pedig már olyan tömegközlekedési eszközöket érhetünk el, amikkel 15 perc alatt a városközpontban lehetünk, kisbolt pedig a ház aljában van.
Kényelmes, jó elosztása, hatalmas terei, – amik fényben úsznak a meglehetősen sok ablak, és jó tájolás miatt – lehetőséget adnak több szoba kialakítására is. Jelenleg egy előszoba, amerikai konyhás, tágas nappali, két fürdő, két félszoba, és egy hatalmas háló áll rendelkezésünkre. A tervek szerint utóbbiba helyezünk el két új falat, ezzel két plusz félszobát létrehozva. A procedúra elvégzésére szakembereket hívtunk, akik gipszkartonnal fogják megoldani a leválasztást. Nagyon izgatottak voltunk már, ugyanis így nem csak a két gyermekünknek lesz saját birodalma, hanem dolgozónk is lesz, és a lassan születendő picúrnak is lehet majd szobája.


A legnagyobb fiunk, Máté most készül első osztályba menni, a nyáron töltötte a hetedik életévét. Eddig a húgával osztozott egy hét négyzetméteres szobán, de mivel hamarosan házi feladatokat kell írnia, koncentrálnia, és már lassacskán nagyfiú, elérkezettnek láttuk az időt, hogy saját szobát kapjon, ahol egyedül alhat. Bár azzal még biztos lesznek gondok, de ideje hozzászoktatni.
Az iskolával kapcsolatban még nagyon lelkes, főleg, ami a tanszereket illeti. Születésnapjára táskát kapott, ami sajnos nem nyerte el a tetszését, és kicsit elszontyolodott, de az új társasjáték, amit jatekwebshopról rendeltünk, igazi sikert aratott. A holnapon figyelmesek lettünk arra, hogy más iskolai eszközöket, például iskolatáskákat is árulnak, ráadásul kivételesen kedvező áron, úgyhogy úgy döntöttünk, rendelünk még egy iskolatáskát, ami már biztosan fog tetszeni Máténak.
A weboldalon személyre szabott keresési kritériumokat adhatunk meg, ezzel is megkönnyítve a vásárlást, amivel így elkerülhetjük a meglepetéseket. A termékeket szűkíthetjük ár, nem, korcsoport, és még gyártó szerint is, ha valamelyiket kifejezetten preferáljuk, mert már bevált. Hogyha gyermekünknek van esetleg kedvenc mesehőse, a választék csoportosítva van minta alapján is.
Így nagyon egyszerű volt megtalálni a Máténak is megfelelő táskát, amiben így már biztosan boldogan fogja hordani a tanszereit, és büszkén mutogatja majd leendő osztálytársainak, és a családtagoknak is. Annyira bevált ez az oldal, hogy biztosak vagyunk benne, hogy a most hat éves Mirácskánk iskolai eszközeit, hátizsákot, írószereket, tisztasági csomagot, tornazsákot, is innen fogjuk megrendelni, hiszen folyamatosak a kedvezmények, és húszezer forintos vásárlás felett ingyenes a kiszállítás.

Legalább az tanszerek beszerzésével nem lesz már gond, a lakás viszont jelenleg még nagyon nincs kész. Nem gondoltam volna, hogy ennyi nehézséggel jár egy átalakítás, nagyon sok mindenre oda kell figyelni, szinte csak azt látom, hogy költjük a pénzt. Amikor belevágtunk a felújításokba, tudtuk, hogy nem lesz fenékig tejfel, és hogy lesznek plusz kiadások, de olyan néha, mintha minden csak nyelné a pénzt. Csupa meglepetés minden, semmi nem úgy sül el, ahogy szeretnénk, főleg, ami a babaszobát, a dolgozót, és a teraszt illeti – ugyanis azt is átalakítottuk kicsit, mert ramaty állapotban volt. Nem kételkedünk abban, hogy a végeredmény lélegzetelállító lesz-e, és sokat nevetünk a kellemetlenebb helyzeteken is, mivel egy családként éljük át, de már nagyon várjuk, hogy kész legyen minden, és tudjunk még több időt közösen tölteni. Tudom, hogy a következő hat év is ilyen gyorsan fog elrepülni – ha nem gyorsabban.