Szigetelés közben ajánlott a kollégám online filmes honlapot

Palival hosszú évek óta dolgoztunk együtt. Mindenféle munkával foglalkoztunk házak körül: szigetelés, járólap, burkolat csere, vízvezeték szerelés… Az utóbbihoz ő ért jobban, az előbbihez én, így mindig a szaki irányít, a másik meg a keze alá dolgozik. Jó csapat vagyunk.

Most éppen egy ház felújításán dolgozunk: a tulajok távoli rokonoktól örökölték a mesés helyen fekvő, de régóta lakatlan házat, így alaposan ki kell pofozni. A nyílászárókat már kicseréltünk, és eltávolítottuk a rémes gipszkartonból készült álmennyezetet, most pedig napok óta a szigetelésen dolgoztunk.

Közben persze mindenféléről beszéltünk, bár Pali kicsit fáradt volt. Kérdésemre elmesélte, hogy a gyerekei ajánlottak neki online filmekkel foglalkozó weboldalt, és úgy rákattant, hogy fél éjszaka filmeket nézett.

Elmesélte, hogy amilyen egyszerű, olyan király a honlap kialakítása: azonnal a legújabb és népszerű filmeket mutatja, ahogy az ember megnyitja, és ez tök hasznos, ha az ember nem konkrét céllal, tervvel ül le filmezni. Ezek alatt pedig a népszerű sorozatok, és a legfrissebb sorozatrészek vannak feltüntetve, amit a rajongók biztos imádnak, hogy nem kell rákeresni kedvencük adatlapjára, hanem a nyitóoldalon rögtön látják, fent van-e már a várva-várva új rész.

Természetesen van a honlapon részletes kereső is, ahol nem csupán filmcím vagy kategória alapján lehet keresni, hanem szereplő, író, rendező és évszám szerint is. Így, ha valaki akkora rajongója Jennifer Anistonnak, mint a feleségem, vagy Adam Sandlernek, mint én, csupán be kell írnia a nevüket, és rögtön kidobja az összes filmet, amiben játszottak és elérhető a honlapon. Ez az opció nekem is elsőre elnyerte a tetszésem.

online-filmek

Ezen kívül Palinak az is nagyon tetszett, hogy minden film mellett ott van az IMDb pontszáma, amiből azért lehet következtetni sok mindenre, valamint az előzetesek is elérhetőek a filmek adatlapján – ezek a dolgok mind megkönnyítik a céltalanul nézelődő emberek döntését.

Ha pedig már megvan, hogy mit akarunk nézni, pofon egyszerű a dolgunk: csupán be kell jelölnünk, hogy nem vagyunk robotok, ezután már lekattintható a linkek gombja, ami egy új oldalon nyílik meg, és a reklámok alatt, szolgáltatók szerint, ott vannak. Jelezve van mindegyiknél, a képminőség és a szinkron is.

Pali annyira meghozta a kedvem, hogy ebédszünetben telefonról lecsekkoltam az online filmeket, és kiválasztottam egy Aniston-filmet a feleségemnek, amivel majd meglephetem este.