Szigetelés közben is fontos a védelem

A férjemmel nemrég megvettük életünk első közös otthonát, még pedig egy családi házat. Elég sokat keresgéltünk, mire ráleltünk a megfelelő megoldásra egy kertvárosi részen, de szerencsére sikerült. Egészen jó állapotban volt, úgyhogy nem is kellett rajta sokat újítani. Amit úgy gondoltunk, hogy mindenképpen el kell végezni, az a szigetelés volt, mert nem szerettük volna, ha a fűtési számláink a csillagos eget verdesik majd télen. Mivel volt egy jó barátom, aki ezzel foglalkozik, őt kértük meg, hogy jöjjön, és segítsen nekünk. Hogy minél költséghatékonyabb legyen a dolog, a férjem lett a segédmunkása. Mivel egy házvásárlás nem a legolcsóbb mulatság, fontos volt, hogy minél több pénzt tudjunk megspórolni.

Korábban, még a másik lakásunkban, mikor egyszer felújításba kezdtünk, a férjem telefonja a munkálatok alkalmával kiesett a zsebéből és sajnos össze is tört a képernyője. Pont előtte való nap vette le róla a tokot, de hát ahogy a mondás tartja: az ördög nem alszik. A szigetelés megkezdése előtt néhány nappal ismét úgy döntött a férjem, hogy ő leveszi a tokot a telefonjáról, aminek én nagyon nem örültem. Erőteljes ismerős érzés tört rám az egésszel kapcsolatban, így azt javasoltam neki, hogy inkább vegyen egy új tokot.

Mivel a páromnak Samsung telefonja van, így logikusan olyan tokra volt szükségünk, amik jók az ilyen márkájú telefonokra. Szerencsére korábban egy barátnőm ajánlotta a https://www.bestmarkt.hu/mobiltelefon-tablet/mobiltelefon-kiegeszito-c813/tok-c815 weboldalt, ahol telefontokok egész garmadája közül lehet válogatni. Mondtam, hogy szerintem olyan tokot kellene vennünk, ami a képernyőre ráhajtható, vagyis úgynevezett könyvtokot. Ez teljesen védi a készüléket minden külső hatástól, így a képernyő se nem karcolódik, se nem törik össze, ha véletlenül az ember leejti.

Találtunk is egy olyan darabot, ami ráadásul gyári, nem csak a kinézete felelt meg maximálisan. Van rajta egy úgynevezett megtekintőablak, így az ember lecsukott állapotban is tudja látni a legfontosabb dolgokat. Gondolok itt például a nem fogadott hívásokra, üzenetekre, időjárás előrejelzésre és az ehhez hasonló dolgokra. A másik pozitívum még az a funkció, hogy a tok felnyitásakor a kijelző automatikusan “felébred”, és már tudjuk is használni a telefont. Viszont, amint visszacsukjuk, a kijelző lezár, ezzel pedig kíméli a telefon akkumulátorát is, hogy lassabban merüljön le.

Ez a fajta tok egy különleges anyagból készült. Ennek köszönhetően jobban elnyeli az ütéseket, és az ember könnyen le tudja venni és vissza tudja tenni, ha arra van szüksége. A férjem végül megrendelte a tokot, és egyáltalán nem bánta meg, mert nagyon tetszett neki. Ráadásul végül a balsejtelmem beigazolódott, mert a szigetelés közben egyszer kiesett a férjem zsebéből a telefon, és ha nem lett volna rajta tok, akkor bizony ripityára tört volna. De szerencsére ez nem történt meg, és a szigetelés is le tudott zajlani nyugodtan és zökkenőmentesen!