Szigetelést cseréljünk, vagy a fűtést korszerűsítsük?

Nem vagyok semmi jónak az elrontója, de minden alkalommal, mikor valaki arra panaszkodik, hogy nagyon sok meleg kiszökik a lakásából, fel szoktam tenni azt a kérdést, hogy biztosan a szigetelést akarja lecserélni?

Nem biztos, hogy az ablakok szigetelése az elsődleges forrása annak, hogy fűtés mellett is hidegek maradnak a szobák. Sokszor maga a fűtőtest a rossz. Amikor pedig egy teljes ablakszigetelést cserélnek le az emberek egy rossz fűtőtest, vagy régi fűtési megoldás miatt, akkor érdemes elgondolkozni azon, hogy megérte-e.

A padlófűtés ár sok mindenkit visszatarthat a váltástól, pedig hamar visszahozza, amit belefektettünk. Az amorf fűtőszálas technológia segítségével viszonylag olcsón megúszhatjuk a fűtést, nem kell minden hónapban vagyonokat elköltenünk rá, mégis melegben alhatunk.

Gyakran a szigetelés problémáját is megoldja. Mivel nem csak az ablak alatt fűt, hanem egyenletesen mindenhol, sokkal kevésbé érzékelhető a meleg szivárgása. A közvetlenül e testünket érő hőt mi is sokkal erőteljesebbnek érezhetjük, mintha ugyanez a hőhatás a radiátor mellett lenne.

Az egyenletes sugárzó hő nem szökik ki, közvetlenül minket fűt. Mindegy, hogy a plafonból, a padlóból vagy akár a falakból érkezik. Furcsán hangozhat, de például az elektromospadlofutes.info oldalon olvastam, hogy nem csak a padlóba lehet szereltetni, mivel majdnem minden burkolat alatt megállja a helyét, így semmi akadálya nincsen annak, ha például a mennyezetbe szeretnénk szereltetni.

Itt egyébként nagyon segítőkészek és ha a honlapjuk alapos végig nyálazása után is maradt kérdésünk, szívesen válaszolnak arra, illetve mindenben segítségünkre vannak, ami a telepítés során felmerül.

Érdemes tehát alaposan végig gondolnunk, hogy a szigetelést, vagy a fűtést akarjuk lecserélni. A padlófűtés ár sokszor ugyanis kedvezőbb, mint az összes ablak és szigetelés eltávolítása és az újak létrehozása. A meleg levegő kiszökését pedig megoldhatjuk az elektromos padló-, fal- vagy mennyezetfűtéssel is.