Több gipszkarton fogyhat a tárhely bérlésnek köszönhetően

Gipszkartonokat és egyéb építkezéshez, felújításhoz szükséges kellékeket, szerszámokat forgalmazok az interneten. A weboldalam bár nyereséges, mégsem hozza azt, amit én elvárnék. Emiatt felkerestem az egyik ismerősömet, aki otthon van az informatikai világban. Ő egyből a RackForest szolgáltatását ajánlotta és elküldte a https://rackforest.com/szolgaltatasok/tarhely/ linket, ahol utána olvashatok a cég tevékenységének.

A RackForest a Linux-alapú webtárhely szolgáltatással, megbízható szerverekkel, gondosan tesztelt szoftverekkel, nagy tapasztalattal rendelkező rendszergazdákkal és képzett ügyfélszolgálattal rendelkezik. Az általuk használt CloudLinux biztosítja a tárhelyek stabilitását, miközben limitálja a felhasznált erőforrást, így a felhasználók vagy terhelt tárhelyek nincsenek hatással a szerveren lévő többi tárhelyre. Ezáltal jobb a ranking, jobbak a konverziók, kevesebb a leállás, valamint környezetbarát a működés.

Lényegében a https://rackforest.com/szolgaltatasok/tarhely/ weboldalon tárhelyet lehet bérelni a weboldaladnak. Ez azért hasznos, mivel a tárhely bérlésével gyorsabbá válik az adott szájt. A Google az oldalak helyezésénél figyelembe veszi, hogy a weboldalak milyen sebeséggel rendelkeznek. Tehát amennyiben gyorsabb egy oldal, a Google előrébb sorolja, egyszerűbben kerül be az adott honlap az első tíz találat közé. Ez rendkívül fontos, hiszen valljuk be, hogy általában az első néhány találat közül kattintunk valamelyikre és csak extrém esetekben kattintunk át a második oldalra, az ötödikkel pedig már sosem találkozunk. Sajnos az én webshopomat egy kulcsszóra sem dobja ki a Google az első tíz között, tehát nem csoda, hogy kevesen vásárolnak tőlem.

Amennyiben a vásárlók rátalálnak a weboldalamra, akkor sem biztos, hogy tőlem fogják megvenni az eszközöket, hiszen egy felmérés szerint  két másodperces késés az egyik oldal betöltődésekor húsz százalékkal is növelheti a vásárló távozását az oldalról, ami 87 százalékos vevővesztést jelent. Szóval, ha lassú az oldalam a vásárló könnyedén vált.  

Az SSD tárhely csökkenti még az oldal leállásának az esélyét is, segítségével megbízhatóbban működik majd a felület. Mindemellett az SSD mintegy ötször hatékonyabban használja fel az energiát, mint a merevlemezek, tehát a tárhely által a zöldebb működés is biztosított.

A kellő információk tudatában úgy döntöttem, hogy a RackForest segítségét kérem a weboldalam optimalizálásában. A tárhely csomagok közül még nem sikerült választanom, előtte mindenképp szeretnék beszélni a cég munkatársaival. Bízom benne, hogy megéri az anyagi ráfordítás és fellendül a bizniszem. Már elegem van a tötyögésből, be akarok futni.