Véletlenek pedig vannak

Idén végre rászántuk magunkat a lakásfelújításra. Igen tudom, hogy nagyon sokáig halogattuk, de egyszerűen nem volt rá elég pénzünk. Pénz nélkül pedig manapság nem lehet lakást felújítani. Hálistennek idén összegyűjtöttünk annyi, hogy bele tudtunk vágni. Ideje is volt, mert már több, mint 10 éve nem nyúltunk a lakáshoz.

Mivel a lakás szigetelése nagyon rossz, ezért elsősörban erre koncentráltunk. Hiszen, ha jó a szigetelés, akkor télen nem az utcát fűtjük, hanem a lakást, amivel rengeteget spórolunk. Előzőleg felmérték, hogy melyik anyagból mennyi kell és végül a gipszkarton mellett döntöttünk, ami árban megfelelt nekünk. Időben le is szállították az anyagot, a lakás természetesen úgy nézett ki mint egy romhalmaz, de tudtuk, hogy a lakásfelújítás nem egy egyszerű dolog.

A felújítás közben történt, hogy egyszerűen elfogyott az egyik rögzítő. Én aznap éppen szabadságon voltam, gondoltam így jobban haladunk a felújítással és el tudok intézni egy pár dolgot is. És milyen jó, hogy ott voltam! Felajánlottam a mesternek, hogy elugrok én kocsival megvenni a hiányzó rögzítőt, így legalább elintézek pár dolgot.

Bepattantam az autóba, gyorsan odavezettem az üzlethez. Alig találtam parkolóhelyet, de végül sikerült. Leállítottam a motort, felpillantottam, és egy babaüzlet volt előttem. Micsoda szerencse gondoltam magamban, hiszen a lakásfelújítás mellett a születendő gyermekünknek is keresünk dolgokat, például babakocsit.

Beszaladtam az üzletbe és elmondtam a hölgynek, hogy nagyjából mik az elképzeléseink. Nagyon kedves és segítőkész volt. A hölgy az általam elmondott paraméterek alapján az inglesina babakocsit ajánlotta. Ez a típus egy nagyon praktikus, multifunkciós babakocsi, mely egy több részből álló komplett szett. Kinézet alapján az Aptica XT System Quattro nyerte el a tetszésemet. A készlethez tartozik egy speciális babakocsi váz, egy Stand UP állvány, egy mózeskosár, egy hordozó, egy sportülés és egy speciális Welcome Pad nevezetű újszülött betét. Szerintem ezért az árért ez szinte tökéletes. Megnéztünk már jó pár üzletet, de ezért a pénzért sehol sem volt benne ennyi minden.

De miért is olyan különleges ez a típusú inglesina babakocsi? A váz állítható, ami azt jelenti, hogy mi magunk tudjuk szabályozni a babakocsi rugózását attól függően, hogy milyen úton közlekedünk. Mivel szeretünk kirándulni, illetve gyakran látogatjuk a vidéki rokonainkat, ezért biztos vagyok benne, hogy nagy hasznát tudjuk majd venni ennek a fejlesztésnek. A Stand up állványra könnyedén rászerelhető a a mózeskosár és a horodzó is. Ez azért jó, mert ha a gyermek elalszik a mózeskosárban, akkor nem kell felébreszteni, hogy áttegyük egy másik ágyba, hanem a maga a mózeskosár használaható, mint kiságy. Számomra nagyon megnyerő volt a Welcome Pad, mely betét és matrac is egyben. Bambuszrostból készült, teljesen antibakteriális, légáteresztő és a kifejlesztésében egy olasz kórház újszülöttekkel foglalkozó osztálya is közreműködött. Ez komolyan hangzott, teljesen meggyőzött.

Nem akartam tovább várni vele, ezért azon nyomban megrendeltem. Nem beszéltem meg a feleségemmel, de tudtam, hogy ő is igent mondana, ebből nem lehet probléma. Ezután gyorsan beugrottam a másik boltba, ahova eredetileg indultam. Nagyon boldog voltam, mert két legyet is ütöttem egy csapásra, vagyis két nagyon fontos dolgot tudtam elintézni egyszerre.